Vi ser nærmere på samtidsjazz med Gard Hjertaas Bjørnson

Gard Hjertaas Bjørnson har sin utdannelse fra KHiO og jobber som utøvende- og medskapende dansekunstner, pedagog og koreograf. 

Han har jobbet allsidig, med musikal, TV-produksjoner og med koreografer i institusjoner og det frie feltet. Han har en pasjon for et mangfoldig kunstuttrykk, identitet og rettferdighet.

Foto: Niel Nisbet

Samtidsjazz er for meg en uttrykksform uten begrensninger. Den lar en reagere, respondere og samhandle uten å sensurere en selv. For meg betyr dette at jeg kan sanse og skape hva enn fantasien og impulsene mine gir meg, enten alene eller sammen med andre. Den lar meg også få et pusterom og en tro på at dansekunsten er i konstant endring, med et fremadrettet blikk og utallige muligheter.

Personlig er jeg ikke så interessert i å sette et navn eller et begrep på hva jeg holder på med/stilen jeg jobber med/i, men jeg opplever at ordet samtidsjazz er et begrep som gir meg ro og en form for tilhørighet. For meg fungerer det som et bindeledd mellom historie, altså det som har vært og gir oss informasjon om fortiden, og nåtiden, her vi er i oss selv akkurat nå. Det gir meg muligheter basert på hva jeg kan fra før og det jeg ikke vet enda. Dette er befriende og et møte jeg finner ekstremt spennende. 

Foto: Kjell Moslåtten

En av mine favorittassosiasjoner med ordet jazz er sosial. For meg har alltid jazz vært noe jeg har gjort med andre, enten på klasse, i sosiale sammenhenger eller på scenen. Det å fusjonere samtid og jazz gir meg en følelse av samhandling, og et håp for dansekunsten i alle sine former. 

Previous
Previous

Nasjonalt program 2023 - Troms og Finnmark

Next
Next

Vi ser nærmere på: Samtidsjazz med Merete Lingjærde