Scenehuset OPEN 2023 - “Ginga - Life is Rhythm”

Søndag 30. april
Åpent for publikum mellom 13.00 - 14.00.

Sarjo Sankareh
“Ginga - Life is Rhythm”

Velkommen til vår prosessvisning av «Ginga - Life is Rhythm» som avsluttes med en åpen jam med live musikk. I denne forestillingen tar vi dere med på en utforskning av forholdet mellom dans og musikk, inspirert av ulike folkelige praksiser med afrikanske røtter. Vi har hentet inspirasjon fra bl.a. praksiser som capoeira, som omfavner dans, musikk, kampsport, ritualer, akrobatikk, sang og lek i en og samme aktivitet. Hvordan finner en tilnærming hvor dans og musikk sees som en enhet, hvordan kan man skape musikk gjennom bevegelse og hvordan kan musikeren være en del av det helhetlige bevegelsesbildet på scenen? Disse er noen av de temaene vi tar for oss i utforskningen, og ønsker å dra publikum med inn i prosessen. Stykket skal presenteres på Oslo Jazzdansfestival i juni, og dette er en prosessvisning etter den første fasen med utforskning.

Sarjo Sankareh er en utøvende kunstner og lektor i dans. Han har bakgrunn i jazzdans, samtidsdans, capoeira, afro-karibiske og urbane stiler. Sarjo fullførte en bachelor i dans og pedagogikk ved Norges dansehøyskole, PPU ved Kunsthøyskolen i Oslo og masterstudiet ved NTNU i Trondheim. For tiden jobber han som frilanser med ulike kunstneriske prosjekter og er også danser i Tabanka Dance Ensemble.

Martine Bentsen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med en BA i jazzdans. Hun har jobbet for kompanier som Carabdanza og Elephant in the Black Box i Madrid hvor hun også har studert floorwork og partnering på RCPD Mariemma. Martine har jobbet med Kompani Haugesund siden 2017, og i 2021 var hun med i TILT GROW programmet til Panta Rei Danseteater. Hun har også bakgrunn i break dance, parkour og kampsport. 

Alexander Aarø studerte ved Rick Odums Institute i Paris og Norges Dansehøyskole i Oslo hvor han tok BA i jazzdans. I Oslo jobbet han med Karen foss/Quite works, Kjersti Engebrigtsen, og med Nordic Black Theatre på Den Norske Opera. Alex er også musikker og spiller keyboard/piano og bassgitar, og har også bakgrunn i ulike kampsport som Qigong of Kungfu. For tiden frilans som danser/koreograf og musiker/komponist i Norge med forskjellige artister. 

Justina Brazaite er produsent i prosjektet. Justina holder en bachelorgrad i kulturhistorie og - antropologi ved Universitetet i Vilnius, med avgangsoppgave i dans oral history. Hun har også studert Kulturledelse ved HiOA og Bedriftsøkonomi ved UiT. Siden 2012 har Justina jobbet som kunst- og kulturprodusent i det frie feltet og siden 2019 også som ungdomsarbeider og bevegelsesinstruktør. 

Publikum inviteres til åpen visning fra 13.00 – 14.00.  

Foto: Ortenheim & Hein

Previous
Previous

Scenehuset OPEN 2023 - “Lupe”

Next
Next

Scenehuset OPEN 2023 - “Shout”