Vi ser nærmere på: Samtidsjazz med Daniel Sarr

Daniel Sarr begynte å jobbe profesjonelt innen streetdance/commercial da han var 13 år gammel. Da han var 16, kom han inn på KHIO og fikk Bachelor i Jazzdans. Han har spesialisert seg i Hip Hop/Jazz, men har også trening i andre stiler. Han har bred erfaring både scenisk/kommersielt og har jobbet med kompanier/koreografer som Oslo Danse Ensemble, Cre-8, Jo Strømgren, Fredrik Benke Rydman, Ingri Fiksdal, Nordic Black Theatre, NSP & Nakul Dev Mahajan. I tillegg er han å se i diverse TV-produksjoner som danser og koreograf. Daniel har danset for artister som A.R. Rahman, Madcon, Loreen, Julie Bergan & Ask Embla. Han var i 2008 blant topp 16 i "SYTYCD Skandinavia" og i 2011 vant han "Eurovision Young Dancers" som representant for Norge.

Foto: Erik Berg

Hva legger du i/hvordan forstår du cont.jazz/samtidsjazz?

For meg er samtidsjazz en stil som har jazzens tekniske og fysiske essens, men i tillegg gir rom til individualitet, som for min del blir hip hop ift til bruk av rytmikk og groove + samtidens bruk av tid og rom. Det er en lek mellom det skarpe og kontrollerte fra jazzen, pluss de frie og tyngre elementene fra samtid/hip hop. Jeg er også opptatt av jazzens historie og liker derfor å binde samtidens jazzdans med jazzdansens afrikanske opphav, og anerkjenne dynamikken og tidsspennet mellom dem. 

Foto: Eva Rose

Hva betyr cont.jazz/samtidsjazz for deg?

Samtidsjazz har hjulpet meg å forstå at Jazz ikke er en ting, men at det er flere følelser. Det har gitt meg et større spenn som kunstner og har bidratt til min nysgjerrighet til å utforske flere dansestiler og slå sammen ulike fysiske og musikalske uttrykk. Det har vært med på farge og berike mitt uttrykk som danser, koreograf og lærer.

Foto: Nina Forsberg

Previous
Previous

Dansens Dager 2023 - program for Oslo

Next
Next

Vi ser nærmere på: Contemporary jazz med Benedicte Schybaj