Scenehuset OPEN 2022: "Crossings" - Valentina Martínez

"Crossings"
Valentina Martínez

1. mai
18.00 - 19.00
Åpen prøve

Crossings er en delvis improvisert, delvis koreografert duett som utforsker møtet mellom dansesjangre av afro-latinske røtter. Verket sporer en av jazzens mange historiske grener, og knytter denne typen dans til perkusjonsinstrumenter, til beats og til en sterk tilknytning til jorden under oss. Crossings, som stammer fra historier om migrasjon og interkulturalitet, er et verk som handler om kulturelle spor, om påvirkninger og estetikk hentet fra afro-latinsk arv, knyttet til sosial dans. Stykket er også en stadig utvikling av bevegelser, som gjenskaper crossovers av kulturarv til et felles vokabular av bevegelse og en felles forbindelse til bakken.

Arbeidet skal vises under Oslo Jazzdansfestival i juni. Ved hjelp av en perkusjonist vil danserne improvisere og utforske en gjenkobling til røttene, til jorden, til en felles følelse av menneskelighet.

Verket Crossings søker å gjenskape sosialdansens møtesteder og skape en anledning til å komme sammen, som var vanskelig under pandemien. Og vi ønsker nå å gjenopprette forbindelser og dialog. Ved hjelp av levende musikk og dans åpner vi opp for at publikum kan være med og dele denne forbindelsen til rytme og beats, i et forsøk på å finne en kollektiv groove.

Av og med Valentina Martínez, Jesus Mora Romero og musiker Yasser Schøyen Rodríguez

Link til Facebook-arrangement

Med mål om å skape et møtested for dansekunstnere og publikum inviterer vi inn til Scenehuset OPEN 2022 fra 29. april - 1. mai.

Se fullt program for Scenehuset OPEN 2022

Previous
Previous

Scenehuset OPEN 2022 - årets program

Next
Next

Scenehuset OPEN 2022: “Embrya” - Huyen Huynh